Blomkål- och broccoligratäng med bacon

Du behöver 1 st broccolibukett 1 st blomkålshuvud 2 st tomater 2 st bacon 1 st vitlöksklyfta 1 tsk örtkrydda 2 dl vispgrädde 2 tsk...

Du behöver

  • 1 st broccolibukett
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 st tomater
  • 2 st bacon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk örtkrydda
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk maizena redning
  • 1 msk kalvfond
  • salt peppar
  • 2 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och dela broccoli och blomkål i stora buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och lägg dem i en smord ugnsform.

2
Skär tomaterna i bitar och lägg ovanpå.

3
Stek bacon och hackad vitlök och strö över gratängen. Krydda med örtkrydda.

4
Koka upp grädde, redning och fond och krydda med salt och peppar. Häll gräddsåsen i formen och strö över ost. Gratinera i 15 minuter.

Scroll to Top