Blomkakor

Du behöver Deg: 100 g smör 2 dl strösocker 1 st ägg stort 1 st vaniljstång 5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver röd hushållsfärg och...

Du behöver

Deg:

100 g smör
2 dl strösocker
1 st ägg stort
1 st vaniljstång
5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
röd hushållsfärg och gul hushållsfärg
1 msk kakao

Smörkräm:

1 st vaniljstång
50 g smör
5 dl florsocker
2 msk mjölk

Ugn: 180°

Gör så här

1
Deg: Vispa rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägget och vispa smeten fluffig. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljfrön.

2
Dela degen i 3 bitar. Färga degbitarna. En bit färgas med röd hushållsfärg, en bit färgas med gul hushållsfärg och en bit färgas brun med kakao. Låt degbitarna vila i kylen, 1 timme.

3
Kavla ut degbitarna till plattor som är ca 3 mm tjocka. Ta ut blommor med kakmått som är ca 5 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, 8 minuter. Låt kallna.

4
Smörkräm: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljfrön och mjölk. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm mellan.

Scroll to Top