Blåbärspaj

Du behöver 125 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 msk mjölk 1 msk strösocker Fyllning: 3/4–1 l blåbär 0.5 dl strösocker 3 msk...

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk strösocker

Fyllning:

3/4–1 l blåbär
0.5 dl strösocker
3 msk potatismjöl

Topping:

100 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Servera med:

vaniljkräm

Ugn: 200º/175º

Gör så här

1
Hacka snabbt ihop smör, mjöl, mjölk och socker till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Låt formen stå i frysen i 1 timme. Förgrädda pajskalet på 200º i 10 minuter.

2
Fyllning: Blanda blåbär, socker och potatismjöl, och häll i formen.

3
Topping: Riv mandelmassan och skär smöret i tärningar. Blanda mandelmassa, smör, socker och mjöl till en smuldeg. Strö degen över bären och grädda på 175º i 35 minuter. Servera med vaniljkräm.

Scroll to Top