Bjudkyckling med parmesanost

Du behöver 600 g kycklingfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk smör eller margarin 0.5 tsk strösocker 150 g parmesanost riven 3...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk strösocker
  • 150 g parmesanost riven
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl basilikablad
  • salt och peppar
  • 100 g småtomater t ex miniplommontomater

Servera med:

ris
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs all lök i smör i stekpanna. Krydda med socker, salt och peppar.

2
Dela varje kycklingfilé på längden. Lägg dem på rad i en smord form. Krydda med salt och peppar.

3
Blanda parmesanost och grädde och häll över kycklingen. Lägg på löken och sist strimlad basilika. Baka i ugn i ca 30 minuter tills kycklingen är klar. Strö över halverade tomater och servera med ris och sallad.

Scroll to Top