Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk strösocker
- 150 g parmesanost riven
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl basilikablad
- salt och peppar
- 100 g småtomater t ex miniplommontomater
Servera med:
ris
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs all lök i smör i stekpanna. Krydda med socker, salt och peppar.
2
Dela varje kycklingfilé på längden. Lägg dem på rad i en smord form. Krydda med salt och peppar.
3
Blanda parmesanost och grädde och häll över kycklingen. Lägg på löken och sist strimlad basilika. Baka i ugn i ca 30 minuter tills kycklingen är klar. Strö över halverade tomater och servera med ris och sallad.