Björnbärsglass med vit chokladsås

Njut av björnbären länge, länge i vår underbara glass. Serverad med vår läckra sås med vit choklad blir det en tiopoängare!

Du behöver

  • 250 g björnbär färska eller frysta
  • 2 msk honung
  • 200 g färskost
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Vit chokladsås:

150 g vit choklad
1.5 dl vispgrädde

Servera med:

björnbär och blåbär färska

Gör så här

1
Tina bären om de är frysta. Mixa björnbär, honung och färskost.

2
Vispa ihop äggulor och socker i en skål och vispa över vattenbad tills det tjocknar. Ta skålen från värmen och låt det svalna. Vispa då och då.

3
Blanda ner äggsmeten i bärsmeten. Vispa grädden och vänd ner. Häll smeten i en avlång form som rymmer 1 1/2 l och frys i minst 4 timmar.

4
Vit chokladsås: Hacka chokladen grovt. Värm grädden i en kastrull. Lägg i chokladen och rör om tills chokladen smält. Servera såsen till glassen tillsammans med bär.

Scroll to Top