Du behöver
- 250 g björnbär färska eller frysta
- 2 msk honung
- 200 g färskost
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
Vit chokladsås:
150 g vit choklad
1.5 dl vispgrädde
Servera med:
björnbär och blåbär färska
Gör så här
1
Tina bären om de är frysta. Mixa björnbär, honung och färskost.
2
Vispa ihop äggulor och socker i en skål och vispa över vattenbad tills det tjocknar. Ta skålen från värmen och låt det svalna. Vispa då och då.
3
Blanda ner äggsmeten i bärsmeten. Vispa grädden och vänd ner. Häll smeten i en avlång form som rymmer 1 1/2 l och frys i minst 4 timmar.
4
Vit chokladsås: Hacka chokladen grovt. Värm grädden i en kastrull. Lägg i chokladen och rör om tills chokladen smält. Servera såsen till glassen tillsammans med bär.