Biscotti – italienska mandelskorpor

Ett recept på skorpor utan smör. De blir riktigt knapriga och är goda till en kopp kaffe.

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 dl sötmandel hel
  • 1 dl pistaschmandel

Ugn: 175°/100°

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker, bakpulver och apelsinskal. Tillsätt ägg och äggula och blanda till en lite klistrig deg.

2
Skålla och skala sötmandeln. Arbeta in sötmandel och pistaschmandel i degen.

3
Dela degen i två bitar och forma dem till längder som är lika långa som plåtens långsida. Ha mjöl på händerna när du formar längderna. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.

4
Skär längderna i sneda skivor och “vänd upp” skivorna med snittytan upp. Torka i ugnen på 100°, ca 30 minuter, eller tills de är torra.

Scroll to Top