Du behöver
- 500 g lövbiff
- smör till stekning
- flingsalt nymald peppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl purjolök strimlad
- 1.5 msk ingefära finhackad färsk
- 1 msk currypasta röd
- 1 st kokosmjölk 400 ml
- 1 dl vatten
- 2 tsk fisksås thailändsk
- 2 dl gröna ärter
- hackad koriander
- kokoschips Urtekram
Servera med:
jasminris
Gör så här
1
Strimla lövbiffen och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.
2
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, purjolök och ingefära i en gryta med smör.
3
Rör i currypastan och tillsätt kokosmjölk, vatten och fisksås. Koka ihop några minuter under lock.
4
Tillsätt köttet och koka under lock, ca 5 minuter. Blanda i ärterna och koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt. Strö över koriander och eventuellt kokoschips. Servera med jasminris.