Biffcurry från Thailand

Lövbiff är perfekt när man snabbt vill svänga ihop en gryta.

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • smör till stekning
  • flingsalt nymald peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl purjolök strimlad
  • 1.5 msk ingefära finhackad färsk
  • 1 msk currypasta röd
  • 1 st kokosmjölk 400 ml
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk fisksås thailändsk
  • 2 dl gröna ärter
  • hackad koriander
  • kokoschips Urtekram

Servera med:

jasminris

Gör så här

1
Strimla lövbiffen och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.

2
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, purjolök och ingefära i en gryta med smör.

3
Rör i currypastan och tillsätt kokosmjölk, vatten och fisksås. Koka ihop några minuter under lock.

4
Tillsätt köttet och koka under lock, ca 5 minuter. Blanda i ärterna och koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt. Strö över koriander och eventuellt kokoschips. Servera med jasminris.

Scroll to Top