Biff med timjan- och rödvinssås

Du behöver 2 st biff t ex ryggbiff, lövbiff eller köttfärsbiff salt och peppar smör till stekning 1.5 dl rödvin 1 tsk färsk timjan 0.5...

Du behöver

  • 2 st biff t ex ryggbiff, lövbiff eller köttfärsbiff
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 1.5 dl rödvin
  • 1 tsk färsk timjan
  • 0.5 dl vispgrädde

Servera med:

potatis se recept
sallad

Gör så här

1
Rumstemperera köttet. Salta och peppra. Stek biffarna på hög värme i en stekpanna med smör. Lite olika stektid beroende på vilken sorts kött som används. Ta upp biffarna och håll dem varma.

2
Koka ur stekpannan med vin. Tillsätt timjan och koka ett par minuter. Tillsätt grädde och koka upp såsen. Servera med rostad potatis och sallad.


Kommentar:
Skär potatis i klyftor och vänd dem i olja. Salta och peppra. Tilllaga i ugnen på 225°, 10–15 minuter.

Scroll to Top