Biff med svampsås

Du behöver 150 g delikatesspotatis 1 st morot 150 g palsternacka 2 st stjälkar stjälkselleri 0.5 st vitlök hel 0.5 st citron olivolja 150 g...

Du behöver

  • 150 g delikatesspotatis
  • 1 st morot
  • 150 g palsternacka
  • 2 st stjälkar stjälkselleri
  • 0.5 st vitlök hel
  • 0.5 st citron
  • olivolja
  • 150 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 dl madeira kan uteslutas
  • 1.5 dl buljong av valfri sort
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 2 st ryggbiff
  • smör till stekning

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tvätta potatisen och dela stora potatisar i mindre bitar. Skala morot och palsternacka och skär i valnötsstora bitar. Skiva sellerin. Dela vitlöken på mitten. Skiva citronen.

2
Lägg potatis, morot, palsternacka, selleri, vitlökshalvor och citronskivor på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt allt i olja. Täck med bakplåtspapper och tillaga i ugnen, 25 minuter. Ta bort pappret, vänd grönsakerna och tillaga i 15 minuter till eller tills grönsakerna är klara och fått fin färg.

3
Skär svampen i kvartar och skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en kastrull med olja. Tillsätt madeira och låt det koka in. Tillsätt buljong och koka upp. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Salta och peppra.

4
Stek biffarna på hög värme i en stekpanna med smör. Servera med de ugnsbakade grönsakerna.

Scroll to Top