Du behöver
- 150 g delikatesspotatis
- 1 st morot
- 150 g palsternacka
- 2 st stjälkar stjälkselleri
- 0.5 st vitlök hel
- 0.5 st citron
- olivolja
- 150 g champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 0.5 dl madeira kan uteslutas
- 1.5 dl buljong av valfri sort
- 2 tsk majsstärkelse
- salt och peppar
- 2 st ryggbiff
- smör till stekning
Ugn: 200°
Gör så här
1
Tvätta potatisen och dela stora potatisar i mindre bitar. Skala morot och palsternacka och skär i valnötsstora bitar. Skiva sellerin. Dela vitlöken på mitten. Skiva citronen.
2
Lägg potatis, morot, palsternacka, selleri, vitlökshalvor och citronskivor på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt allt i olja. Täck med bakplåtspapper och tillaga i ugnen, 25 minuter. Ta bort pappret, vänd grönsakerna och tillaga i 15 minuter till eller tills grönsakerna är klara och fått fin färg.
3
Skär svampen i kvartar och skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en kastrull med olja. Tillsätt madeira och låt det koka in. Tillsätt buljong och koka upp. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Salta och peppra.
4
Stek biffarna på hög värme i en stekpanna med smör. Servera med de ugnsbakade grönsakerna.