Biff med stuvade ärter och morötter

Du behöver 200 g köttfärs 1 msk vetemjöl eller rågmjöl salt peppar 1 msk rapsolja smör- och Stuvning: 2 st morötter 1 dl vatten 125...

Du behöver

  • 200 g köttfärs
  • 1 msk vetemjöl eller rågmjöl
  • salt peppar
  • 1 msk rapsolja smör- och

Stuvning:

2 st morötter
1 dl vatten
125 g ärter
2 msk majsstärkelse
2 dl mjölk
muskotnöt riven
salt peppar

Garnera med:

persilja

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Forma färsen till två biffar som är 1 1/2 cm tjocka. Blanda mjöl, salt och peppar och vänd biffarna i blandningen. Bryn biffarna i en stekpanna med smör- och rapsolja, 1 minut per sida. Sänk värmen och stek tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.

2
Skala och skär morötterna i små tärningar. Koka dem ett par minuter i 1 dl vatten. Ta upp morötterna och spara kokvattnet.

3
Rör ut majsstärkelse i lite av mjölken. Häll det tillsammans med resten av mjölken i en gryta. Koka upp under omrörning. Späd eventuellt men lite av kokvattnet.

4
Lägg ner ärter och morötter i stuvningen och smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar. Strö över persilja. Servera med kokt potatis.

Scroll to Top