Biff med ölsås och vitlöksbönor

Du behöver 2 skiva entrecôte 1 msk smör + 1 msk olivolja salt peppar Vitlöksbönor: 150 g gröna bönor 125 g champinjoner 0.5 st äpple...

Du behöver

  • 2 skiva entrecôte
  • 1 msk smör + 1 msk olivolja
  • salt peppar

Vitlöksbönor:

150 g gröna bönor
125 g champinjoner
0.5 st äpple
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta

Ölsås:

0.5 st gul lök
1 msk smör
1 dl porteröl
1 dl buljong av tärning
2 tsk tomatpuré
2 tsk soja
1 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
salt peppar
gelé eventuellt

Servera med:

potatis ugnsbakad
sallad

Gör så här

1
Bryn köttet på hög värme i en stekpanna med smör och olja. Salta och peppra. Stek klart på medelvärme, 3–4 minuter per sida.

2
Vitlöksbönor: Koka bönorna lättsaltat vatten i 5 minuter och låt rinna av. Skiva svampen. Klyfta äpplet och stek i en stekpanna med olja. Tillsätt svampen och stek lite till. Lägg i bönorna och rör i pressad vitlök. Salta och peppra.

3
Ölsås: Hacka löken och fräs i en kastrull med smör. Tillsätt öl, buljong, tomatpuré och soja, och koka i 4–5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i grädden och red av såsen. Koka upp och smaka av med salt, peppar och gelé. Servera med ugnsbakad potatis och sallad.

Scroll to Top