Biff i grönpepparsås

Biff, grönpeppar, senap, konjak och cornichoner ? kan den här krämiga grytan bli annat än god?

Du behöver

  • 600 g biff utskuren
  • smör till stekning
  • flingsalt nymald peppar
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st morötter
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk kalvfond
  • 1.5 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1.5 msk grönpeppar i lag
  • 1 msk konjak kan uteslutas
  • 1.5 dl cornichoner små gurkor
  • hackad persilja

Gör så här

1
Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.

2
Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak och koka upp.

3
Tillsätt köttet och koka under lock, ca 10 minuter. Vänd ner cornichoner. Smaka av med salt och strö över persilja.

Scroll to Top