Biff à la Lindström

Du behöver 0.75 dl havregryn 1 msk potatismjöl 1.5 dl vatten 1 msk kalvfond 1 st ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st...

Du behöver

  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 2 msk matfett 1+1 msk
  • 1 dl rödbetor inlagda
  • 2 msk kapris
  • 400 g nötfärs

Sås:

2 dl vatten
2 msk kalvfond
1.5 msk redning brun, Maizena
salt, svartpeppar

Servera med:

potatis kokt
sallad + tomater, sockerärter

Gör så här

1
Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och fond i en bunke och låt det stå att svälla, ca 10 minuter. Blanda ner ägg, salt och peppar.

2
Skala och finhacka löken och stek i en stekpanna med 1 msk matfett utan att den får färg, ca 2 minuter. Låt svalna. Tillsätt löken till havregrynsblandningen.

3
Hacka rödbetor och kapris fint. Blanda ner nötfärs, rödbetor och kapris i havreblandningen och arbeta till en smidig smet. Forma smeten till ca 8 biffar som är ca 1 1/2 cm tjocka. Lägg biffarna på smörpapper. Skär ett rutmönster i biffarna. Stek biffarna, några i taget, på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.

4
Sås: Blanda vatten och fond i en kastrull. Red av och låt sjuda, 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och sallad, tomater och sockerärter.

Scroll to Top