Biff à la Lindström med vitlökssmör och potatissallad

Biffen blir extra god med ett vitlökssmör som smälter ovanpå.

Du behöver

Biffar:

0.5 dl ströbröd
1 dl vatten
500 g nötfärs
1 st ägg
0.5 dl rödbetor hackade inlagda
0.5 dl ättiksgurka hackad
1 msk kapris
salt och peppar
2 msk smör eller margarin

Vitlökssmör:

75 g smör
1 dl hackad persilja
1 st vitlöksklyfta

Potatissallad:

10 st potatis
3 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
3 msk hackad persilja
salt och peppar
1 st rödlök

Servera med:

potatissallad

Gör så här

1
Vitlökssmör: Rör ihop rumsvarmt smör, persilja och pressad vitlök och forma till en rulle. Förvara i frysen fram till servering.

2
Biffar: Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Rör i färs, ägg, rödbetor, ättiksgurka, kapris, salt och peppar, och forma färsen till biffar. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida.

3
Potatissallad: Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna av och ånga den torr. Skiva potatisen. Blanda vinäger, olja, senap, kapris, persilja, salt och peppar i en stor skål. Skala och hacka löken och vänd ner i dressingen tillsammans med potatisen.

Scroll to Top