Bästa kanelsnäckorna

Du behöver 15.5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk salt 1.5 tsk stött kardemumma 150 g smör eller margarin, alt 1 1/2 dl flytande...

Du behöver

  • 15.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1.5 tsk stött kardemumma
  • 150 g smör eller margarin, alt 1 1/2 dl flytande margarin
  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk

Fyllning:

100 g smör eller margarin
0.75 dl strösocker
2 msk kanel mald

Pensling och garnering:

ägg uppvispat
pärlsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Häll det mesta av mjölet samt socker, salt och kardemumma i matberedarens skål. Klicka i matfettet och smula över jästen.

2
Värm mjölken till fingervärme (37°). Häll den över ingredienserna i skålen och kör tills degen är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

3
Kör några varv i maskinen. Tag sedan upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i två lika stora bitar och låt dem vila någon minut innan degen kavlas ut till avlånga kakor, ca 25×50 cm.

4
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen till en smidig smet medan degen vilar.

5
Bred ut hälften av fyllningen på varje degkaka. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt.

6
Skär varje rulle i 24 bitar. Lägg dem med snittytan uppåt i pappersformar. Ställ dem på plåt och låt jäsa under duk ca 30 minuter.

7
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter.

8
Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.

Scroll to Top