Glutenfri banankaka

Du behöver 2 st ägg 180 g strösocker 200 g banan (ca 2 st) 75 g smör 55 g maizena majsstärkelse 50 g majsmjöl 40...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 180 g strösocker
  • 200 g banan (ca 2 st)
  • 75 g smör
  • 55 g maizena majsstärkelse
  • 50 g majsmjöl
  • 40 g mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g mjölk
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk ingefära
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 70 g valnötter
  • 1 tsk fiberhusk
  • smör till formen

Till servering:

2 msk smält smör eller brynt smör, ca 2-3 msk
2 msk farinsocker
1 tsk stött kardemumma

Nutellakräm:

150 g nutella
30 g smör rumsvarmt
2 msk vispgrädde
1 krm salt

10-15 skivor

Gör så här

1
Värm ugnen till 200º.

2
Rör samman ägg och socker.

3
Mixa bananen med stavmixer eller mosa den slät.

4
Smält smöret.

5
Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret med en vanlig handvisp eller elvisp.

6
Häll smeten i den smorda formen och grädda i 40–45 minuter.

7
Låt kakan svalna.

8
Servering: Pensla kakan med brynt smör och strö över lite farinsocker och nystött kardemumma.

9
Nutellakräm: Blanda till en slät smet. Servera som “pålägg” till skivad banankaka.

Scroll to Top