Du behöver
- 2 st ägg
- 180 g strösocker
- 200 g banan (ca 2 st)
- 75 g smör
- 55 g maizena majsstärkelse
- 50 g majsmjöl
- 40 g mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 50 g mjölk
- 0.5 tsk kanel
- 0.5 tsk ingefära
- 1 krm salt
- 0.5 tsk kardemumma
- 70 g valnötter
- 1 tsk fiberhusk
- smör till formen
Till servering:
2 msk smält smör eller brynt smör, ca 2-3 msk
2 msk farinsocker
1 tsk stött kardemumma
Nutellakräm:
150 g nutella
30 g smör rumsvarmt
2 msk vispgrädde
1 krm salt
10-15 skivor
Gör så här
1
Värm ugnen till 200º.
2
Rör samman ägg och socker.
3
Mixa bananen med stavmixer eller mosa den slät.
4
Smält smöret.
5
Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret med en vanlig handvisp eller elvisp.
6
Häll smeten i den smorda formen och grädda i 40–45 minuter.
7
Låt kakan svalna.
8
Servering: Pensla kakan med brynt smör och strö över lite farinsocker och nystött kardemumma.
9
Nutellakräm: Blanda till en slät smet. Servera som “pålägg” till skivad banankaka.