Banankaka med choklad

En saftig kaka som håller länge.

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 2 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 2 st banan mogna
  • 0.5 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad

Glasyr:

125 g färskost
1.5 dl florsocker
50 g smör eller margarin
25 g riven choklad

Ugn: 175°

Det här behövs till 1 avlång brödform:

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och rör ner i smeten.

3
Mosa bananerna och rör ner tillsammans med mjölk och hackad choklad.

4
Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Låt kallna.

5
Rör färskost, florsocker och smör fluffigt. Bred på kakan och strö över riven choklad.

Scroll to Top