Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 3 dl socker
- 2 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk kanel
- 2 st banan mogna
- 0.5 dl mjölk
- 100 g mörk choklad
Glasyr:
125 g färskost
1.5 dl florsocker
50 g smör eller margarin
25 g riven choklad
Ugn: 175°
Det här behövs till 1 avlång brödform:
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och rör ner i smeten.
3
Mosa bananerna och rör ner tillsammans med mjölk och hackad choklad.
4
Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Låt kallna.
5
Rör färskost, florsocker och smör fluffigt. Bred på kakan och strö över riven choklad.