Baguette med räkröra

Du behöver 4 st portionsbaguetter 1 st salladshuvud Räkröra: 1.5 st morötter 5 cm purjolök 600 g räkor med skal 1 dl majonnäs 1 dl...

Du behöver

  • 4 st portionsbaguetter
  • 1 st salladshuvud

Räkröra:

1.5 st morötter
5 cm purjolök
600 g räkor med skal
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 tsk limeskal rivet
2 msk hackad dill
salt och peppar

Gör så här

1
Räkröra: Skala och hacka morötterna fint eller kör dem i matberedaren med kniven monterad. Lägg hacket i en skål och tillsätt 1 msk vatten och mikra 1 minut. Lägg morotshacket i en sil och krama ur vätskan. Låt kallna. Hacka purjolöken. Skala räkorna. Blanda morötter, purjolök, räkor, majonnäs, crème fraiche, limeskal och dill i en skål. Salta och peppra. Lägg i en burk med lock.

2
Skölj och lägg salladsbladen luftigt i en plastpåse. Skär baguetterna på längden, men skär helt inte igenom. Lägg baguetterna i brödpåse.

3
Vid servering: Lägg salladsblad i båda ändarna av bröden och en stor klick av räkröran i mitten. Njut!

Scroll to Top