Baconpasta

Du behöver 0.5 st gul lök 75 g bacon i tärningar 1 msk smör 0.5 dl vitt vin eller buljong av tärning 1 dl matlagningsgrädde...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 75 g bacon i tärningar
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl vitt vin eller buljong av tärning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 25 g parmesanost riven
  • 1 st äggula
  • salt peppar
  • 200 g pasta t ex penne

Servera med:

parmesanost
gröna bönor
persilja

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Stek baconet gyllene i en stekpanna med smör. Tillsätt löken och låt den fräsa med ett par minuter.

2
Tillsätt vin och koka upp. Häll i grädde och koka såsen i 5 minuter. Rör i parmesanost och äggula. Nu får inte såsen koka. Smaka av med salt och peppar.

3
Blanda såsen med kokt pasta. Servera med riven parmesanost, kokta grön bönor, persilja och körsbärstomater.

Scroll to Top