Baconlindad kyckling med äppelsås

Du behöver 600 g kycklingfil 140 g bacon salt peppar 1 msk smör eller margarin 1 st butternutsquash 600 g potatis 2 st rödlökar 2...

Du behöver

  • 600 g kycklingfil
  • 140 g bacon
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st butternutsquash
  • 600 g potatis
  • 2 st rödlökar
  • 2 msk olivolja

Äppelsås:

0.5 st gul lök
1 st äpple
1 msk smör eller margarin
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1.5 msk kycklingfond
1 dl äppelcider torr
1 msk maizena redning
1 tsk soja
salt peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Dela varje kycklingfilé på längden. Linda baconskivor runt om kycklingbitarna. Salta och peppra. Stek kycklingen runt om tills de fått fin färg på medelvärme i en stekpanna med smör. Stek klart under lock, ca 10 minuter.

2
Skala och dela butternutsquashen. Gröp ur kärnhuset. Tärna butternutsquashen. Skala och skär potatisen i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg squash, potatis och lök på plåt med bakplåtspapper och blanda med olja. Salta och peppra. Tillaga i ugnen, 30 minuter.

3
Äppelsås: Skala och hacka lök och äpple och fräs utan att det får färg i en kastrull med smör. Tillsätt grädde, vatten, fond och cider och koka i 5 minuter. Red av och smaka av med soja, salt och peppar.

4
Servera kycklingen med butternutsquash, potatis, lök och äppelsås.

Scroll to Top