Augustisallad

Härliga bönor serveras med god citrondressing.

Du behöver

  • 500 g bönor gröna och gula
  • 70 g blandad sallad
  • 1 st rödlök
  • 400 g blomkål

Dressing:

2 dl turkisk yoghurt
1 dl parmesanost riven
1 st citron skal och saft av
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Gör så här

1
Ansa bönorna och koka i saltat vatten i 5 minuter. Spola dem kalla och låt rinna av. Skölj salladen.

2
Skala, dela och skiva löken tunt. Hacka blomkålen fint och rosta i torr stekpanna tills den får lite färg.

3
Blanda bönor, sallad och lök. Strö över blomkålen.

4
Dressing: Rör ihop yoghurt, ost, citronskal och -saft och smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen eller servera bredvid.

Scroll to Top