Du behöver
- 450 g aubergine
- solrosolja till stekning
- 500 g tomater
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 krm chiliflakes
- olivolja till stekning
- 1 krm strösocker
- flingsalt
- pasta penne
- 2 dl parmesanost riven
- 1 st mozzarellaost
- 1 kruka basilika
- 50 g pinjenötter rostade
Gör så här
1
Skiva auberginen och skär skivorna i grova strimlor. Stek auberginen i omgångar i en gryta eller wokpanna med rikligt med solrosolja. Låt rinna av på hushållspapper.
2
Skär tomaterna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chili i en gryta med olivolja, utan att vitlöken tar färg. Tillsätt tomater och socker och koka på ganska hög värme, ca 5 minuter.
3
Tillsätt auberginen och fortsätt koka tills överflödig vätska kokat bort, ca 5 minuter. Salta.
4
Koka pastan i saltat vatten. Häll av kokvattnet men spara 1/2 dl. Vänd ner pasta, kokvatten, parmesanost, mozzarellan i bitar och basilikablad i såsen. Blanda så att pastan täcks med sås och osten smälter. Strö över pinjenötter.