Auberginepenne

Friterad aubergine, färsk tomatsås, smält ost och nötter ? klart att det blir läckert!

Du behöver

  • 450 g aubergine
  • solrosolja till stekning
  • 500 g tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • olivolja till stekning
  • 1 krm strösocker
  • flingsalt
  • pasta penne
  • 2 dl parmesanost riven
  • 1 st mozzarellaost
  • 1 kruka basilika
  • 50 g pinjenötter rostade

Gör så här

1
Skiva auberginen och skär skivorna i grova strimlor. Stek auberginen i omgångar i en gryta eller wokpanna med rikligt med solrosolja. Låt rinna av på hushållspapper.

2
Skär tomaterna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chili i en gryta med olivolja, utan att vitlöken tar färg. Tillsätt tomater och socker och koka på ganska hög värme, ca 5 minuter.

3
Tillsätt auberginen och fortsätt koka tills överflödig vätska kokat bort, ca 5 minuter. Salta.

4
Koka pastan i saltat vatten. Häll av kokvattnet men spara 1/2 dl. Vänd ner pasta, kokvatten, parmesanost, mozzarellan i bitar och basilikablad i såsen. Blanda så att pastan täcks med sås och osten smälter. Strö över pinjenötter.

Scroll to Top