Auberginepasta med mozzarella

Här är det bäst att välja en rörformad pastasort så att såsen både fastnar på pastans insida och utsida.

Du behöver

  • 1 st aubergine stor
  • solrosolja till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.25 krm chiliflakes
  • 0.75 dl olivolja
  • 500 g tomater
  • flingsalt
  • pasta t ex penne eller rigatoni
  • 1 st mozzarellaost
  • 2 dl parmesanost riven
  • 1 st kruka basilika

Gör så här

1
Skiva auberginen. Skär skivorna i fingertjocka strimlor. Stek auberginen i en gryta i rikligt med het solrosolja, så att den nästan blir friterad. Stek i omgångar och låt auberginen rinna av på hushållspapper.

2
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chiliflakes i olja utan att det tar färg i en gryta med olja. Tillsätt fintärnade tomater och aubergine och koka på ganska hög värme utan lock så att överflödig vätska kokar bort, ca 5 minuter. Smaka av med salt.

3
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, men ta kastrullen från värmen någon minut tidigare än vad som anges. Häll av kokvattnet.

4
Vänd ner pastan i såsen. Tillsätt tärnad mozzarella och parmesanost. Blanda noga runt så att pastan täcks med såsen och osten smälter. Vänd ner basilikabladen.

Scroll to Top