Du behöver
- 1 st aubergine stor
- solrosolja till stekning
- 2 st vitlöksklyftor
- 1.25 krm chiliflakes
- 0.75 dl olivolja
- 500 g tomater
- flingsalt
- pasta t ex penne eller rigatoni
- 1 st mozzarellaost
- 2 dl parmesanost riven
- 1 st kruka basilika
Gör så här
1
Skiva auberginen. Skär skivorna i fingertjocka strimlor. Stek auberginen i en gryta i rikligt med het solrosolja, så att den nästan blir friterad. Stek i omgångar och låt auberginen rinna av på hushållspapper.
2
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chiliflakes i olja utan att det tar färg i en gryta med olja. Tillsätt fintärnade tomater och aubergine och koka på ganska hög värme utan lock så att överflödig vätska kokar bort, ca 5 minuter. Smaka av med salt.
3
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, men ta kastrullen från värmen någon minut tidigare än vad som anges. Häll av kokvattnet.
4
Vänd ner pastan i såsen. Tillsätt tärnad mozzarella och parmesanost. Blanda noga runt så att pastan täcks med såsen och osten smälter. Vänd ner basilikabladen.