Asiatiska köttbullar i salladsblad

Visst kan man servera köttbullar till förrätt. De här små asiatiskt kryddade bullarna blir festliga när de läggs upp på salladsblad och serveras med en liten skål myntakryddad vinägrett till.

Du behöver

  • 100 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 st äggula
  • 1 st salladslök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad koriander
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 krm salt
  • jordnötsolja till stekning

Myntavinägrett:

1 msk rödvinsvinäger
1 msk pressad limesaft
2 msk fisksås
1 msk rörsocker
1 st vitlöksklyfta
0.5 st chilifrukt
1 msk mynta hackad färsk

Servera med:

isbergssallad
salladslök
rostade sesamfrön
koriander
mynta

Gör så här

1
Blanda nötfärs, fläskfärs, äggula, finhackad salladslök, pressad vitlök, koriander, sesamfrö, sambal oelek och salt. Forma färsen till 16 små bol-lar och stek dem i en stekpanna med olja eller smör.

2
Myntavinägrett: Blanda rödvinsvinäger, limesaft, fisksås, rörsocker, finhackad vitlök, finhackad chili, mynta och låt det dra en liten stund.

3
Lägg upp sköljda salladsblad på ett stort fat och lägg en eller flera köttbullar på varje blad. Garnera med strimlad salladslök, sesamfrön och örter. Häll upp vinägretten i små skålar och servera till.

Scroll to Top