Aprikospaj

Du behöver Pajdeg: 150 g smör rumsvarmt 2 st äggulor 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl Fyllning: 100 g mandelmassa 2 dl vispgrädde 3 st...

Du behöver

Pajdeg:

150 g smör rumsvarmt
2 st äggulor
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g mandelmassa
2 dl vispgrädde
3 st ägg
1 st burk konserverade aprikoser 410 g
2 msk flytande honung
2 msk mandelspån

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 175°

Gör så här

1
Pajdeg: Rör smör och äggulor krämigt. Tillsätt socker och mjöl och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda sen i 10 minuter.

2
Fyllning: Riv mandelmassan. Vispa den med grädde och ägg till en fluffig smet. Häll i pajskalet.

3
Låt aprikoserna rinna av väl. Lägg dem i mandelsmeten med kupiga sidan upp. Ringla över honung och strö över mandelspån.

4
Grädda i 30 minuter. Servera pajen ljummen med grädde.

Scroll to Top