Aprikoskaka med mandel

Så här till påsk passar det bra att toppa kakan med aprikoshalvor. Servera kakan nybakad tillsammans med lättvispad grädde.

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 200 g mandelmassa
  • 1 st burk konserverade aprikoser 400 g
  • 75 g smör kallt
  • 0.75 dl mandelspån
  • 2 msk pärlsocker

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 175°

8 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kanel, bakpulver och grovriven mandelmassa och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.

2
Tryck ner aprikoserna lite i smeten. Hyvla över smör. Strö på mandelspån och pärlsocker.

3
Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter. Känn med en sticka i mitten att kakan är genomgräddad. Servera med lättvispad grädde.

Scroll to Top