Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk kanel
- 0.5 tsk bakpulver
- 200 g mandelmassa
- 1 st burk konserverade aprikoser 400 g
- 75 g smör kallt
- 0.75 dl mandelspån
- 2 msk pärlsocker
Servera med:
vispgrädde
Ugn: 175°
8 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kanel, bakpulver och grovriven mandelmassa och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
2
Tryck ner aprikoserna lite i smeten. Hyvla över smör. Strö på mandelspån och pärlsocker.
3
Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter. Känn med en sticka i mitten att kakan är genomgräddad. Servera med lättvispad grädde.