Aprikosbulgur med haloumi och böntzatziki

Torkad frukt och nötter passar bra till stekt haloumiost. Pricken över i blir en fräsch tzatziki som är extra ?matig? med kidneybönor istället för gurka.

Du behöver

  • 400 g haloumi
  • olivolja

Aprikosbulgur:

2.5 dl fullkornsbulgur
5 dl grönsaksbuljong
2 msk olivolja
1.5 msk pressad citronsaft
0.5 tsk sambal oelek
1 st rödlök
50 g valnötter
2 dl aprikoser strimlade torkade
2 dl bladpersilja hackad
3 msk hackad mynta
2 st avokado
flingsalt

Böntzatziki:

1 st burk kidneybönor 400 g
2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk sambal oelek
flingsalt

Gör så här

1
Böntzatziki: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda bönor, yoghurt, pressad vitlök och sambal oelek.

2
Aprikosbulgur: Koka bulgur i buljongen enligt anvisningarna på förpack-ningen, ca 15 minuter. Låt ånga av. Rör ihop olja, citronsaft och sambal oelek och blanda med bulgur. Skala och hacka löken och dela nötterna i mindre bitar. Tillsätt lök, nötter, aprikoser och örter till salladen och blanda om. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och vänd ner i salladen. Smaka av med salt.

3
Skiva haloumin och stek i en stekpanna med olja och lägg på salladen.

Scroll to Top