Äppelpaj

Du behöver Pajdeg: 100 g smör 3.33 dl vetemjöl 3 msk strösocker 1 st äggula vatten ev lite 100 g marsipan eller mandelmassa Fyllning: 3...

Du behöver

Pajdeg:

100 g smör
3.33 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 st äggula
vatten ev lite
100 g marsipan eller mandelmassa

Fyllning:

3 st äpple
1.5 dl florsocker
2 msk vetemjöl
30 g smör
2 msk vispgrädde

Servera med:

vaniljglass eller grädde

Ugn: 175°

Gör så här

1
Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt socker och äggula och arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev lite vatten. Plasta in degen och låten vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen och lägg den i en smord pajform, 24 cm i diameter. Riv marsipanen och strö i formen. Baka pajskalet mitt i ugnen, 10 minuter.

2
Fyllning: Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och blanda dem med florsocker och mjöl. Lägg äppelklyftorna i formen. Klicka smöret över äpplena och häll på grädden. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med vaniljglass eller vispgrädde.

Scroll to Top