Du behöver
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 100 g smör
- 2 tsk rivet citronskal
- 250 g äppelmos se recept
- 75 g mandel hackade
- 150 g russin
- 3 2/3 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Servera med:
2 dl vispgrädde
färsk mynta
Ugn: 175°
8-10 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i rumsvarmt smör. Rör ner citronskal, äppelmos, mandel och russin. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
2
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 50 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Låt svalna.
3
Vispa grädden och bred på kakan. Garnera med mynta.