Apelsintoastie med marshmallowfluff

Fyll små rostade söta mackor med apelsinmarmelad och marshmallowfluff. Perfekta som dessert eller på helgbrunchen!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 125 g smör
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 0.5 st apelsin rivet skal
  • 1 krm salt
  • 6 dl vetemjöl

Pensling:

ägg

Apelsinsylt:

1 st apelsin
2 dl pressad apelsinsaft ca 2 apelsiner
250 g syltsocker
1 krm salt

Servera med:

200 g marshmallowfluff
glass

Ugn: 200°/250°

Gör så här

1
Apelsinsylt. Skrubba apelsinen väl och riv det yttersta skalet fint. Skala apelsinen med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinköttet i bitar. Koka upp apelsinsaft, apelsinskal, fruktkött, syltsocker och salt i en kastrull och koka i 5 minuter. Mixa sylten nästan slät. Koka i 5 minuter till. Låt sylten kallna helt.

2
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda i socker, ägg, apelsinskal, salt och det mesta av mjölet. Spara ca 1/2 dl utbakning. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, 50×25 cm. Bred på ca 1 dl av apelsinsylten och rulla ihop från långsidan.

3
Skär rullen i 12 bitar och ställ bitarna i ett smort muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 15 mi-nuter. Låt svalna. Skär av toppen och lägg bulle och topp med snittytan upp på en plåt. Rosta bullarna ugnen tills de fått fin färg.

4
Lägg en klick apelsinsylt på underdelarna. Toppa med marshmallowfluff och gratinera i ugn eller med brännare tills det fått fin färg. Lägg på toppen och sikta florsocker över. Servera med glass.

Scroll to Top