Apelsinsorbet med passionsfrukt

Du behöver 2 dl strösocker 1.5 dl vatten 2 msk glykossirap 1 st gelatinblad 5 dl pressad apelsinsaft eller juice 2 msk pressad citronsaft Servera...

Du behöver

  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk glykossirap
  • 1 st gelatinblad
  • 5 dl pressad apelsinsaft eller juice
  • 2 msk pressad citronsaft

Servera med:

5 st passionsfrukt
citronmeliss

Gör så här

1
Koka socker och vatten i en kastrull till en simmig lag. Låt kallna. Tillsätt glykossirap.

2
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Värm lite av sockerlagen. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i sockerlagen. Tillsätt resten av sockerlagen och apelsin- och citronsaft.

3
Frys blandningen i glassmaskin. Lägg över i plastburk och låt stå i frysen. Forma sorbeten till kulor och lägg i serveringsglas. Dela och gröp ur passionsfruktskärnorna över sorbeten. Garnera med citronmeliss.

Scroll to Top