Du behöver
- 2 dl basmatiris
- 1 tsk gurkmeja
- 2 st apelsiner
- 1 dl sötmandel
- 2 msk olivolja
- 250 g haricots verts
- 1 dl hackad persilja
- 1 tsk sambal oelek
- 50 g tomater lättorkade
- 150 g fetaost
Gör så här
1
Skölj riset och koka det tillsammans med gurkmeja, enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Tvätta apelsinerna noga. Riv skalet av båda apelsinerna och pressa saften ur den ena. Skala och skär den andra apelsinen i bitar.
3
Hacka mandeln grovt och rosta den i en torr stekpanna. Tillsätt olja och haricots verts och fräs i 5 minuter.
4
Blanda persilja, apelsinskal och -saft och sambal oelek med riset. Lägg upp tillsammans med bönfräset, delade tomater, tärnad fetaost och apelsinbitar.