Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 1 st apelsin
- 2 msk pinjenötter
- 3 st morötter
- 2 st schalottenlökar
- 1.5 msk olivolja
- 3 msk färsk timjan
- 1 dl blandade bönor
Ugn: 150°
Gör så här
1
Stek kycklingen på båda sidor i en stekpanna med smör tills kycklingen fått fin färg. Salta och peppra och lägg kycklingen i en ugnsfast form.
2
Skölj apelsinen noga. Skiva apelsinen och lägg skivorna på kycklingen. Pressa dem lätt så saften rinner över kycklingen. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter, tills köttsaften är ofärgad.
3
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva löken. Fräs morötter och lök i en stekpanna med olja, 8 minuter.
4
Häll apelsinskyn från kycklingen över morötterna och blanda med timjan och bönor. Skiva kycklingen och servera med grönsakerna och strö på pinjenötter.