Apelsinkyckling

Du behöver 2 st kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1 st apelsin 2 msk pinjenötter 3 st morötter 2 st schalottenlökar...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 st apelsin
  • 2 msk pinjenötter
  • 3 st morötter
  • 2 st schalottenlökar
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 msk färsk timjan
  • 1 dl blandade bönor

Ugn: 150°

Gör så här

1
Stek kycklingen på båda sidor i en stekpanna med smör tills kycklingen fått fin färg. Salta och peppra och lägg kycklingen i en ugnsfast form.

2
Skölj apelsinen noga. Skiva apelsinen och lägg skivorna på kycklingen. Pressa dem lätt så saften rinner över kycklingen. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter, tills köttsaften är ofärgad.

3
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva löken. Fräs morötter och lök i en stekpanna med olja, 8 minuter.

4
Häll apelsinskyn från kycklingen över morötterna och blanda med timjan och bönor. Skiva kycklingen och servera med grönsakerna och strö på pinjenötter.

Scroll to Top