Apelsincheesecake

Du behöver 225 g pepparkakor 100 g smör Fyllning: 200 g färskost 1.5 dl strösocker 3 st ägg 1 msk apelsinskal rivet 2 msk pressad...

Du behöver

  • 225 g pepparkakor
  • 100 g smör

Fyllning:

200 g färskost
1.5 dl strösocker
3 st ägg
1 msk apelsinskal rivet
2 msk pressad apelsinsaft

Topping:

2 dl crème fraîche
0.5 dl florsocker

Garnera med:

1 st blodapelsin

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Krossa pepparkakorna, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna. Tryck ut smulorna i en form, 23 cm i diameter, med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.

2
Fyllning: Rör ihop färskost och socker. Blanda i äggen, ett i taget. Rör ner apelsinskal och apelsinsaft. Häll fyllningen i formen och grädda i 30 minuter. Låt kallna, gärna över natten.

3
Topping: Rör ihop crème fraiche och florsocker och bred över kakan. Garnera med apelsinskivor.

Scroll to Top