Ankbröstsallad

Du behöver 1 st ankbröst ca 300 g salt peppar 0.5 st rödlök 350 g rotselleri 0.5 st citron pressad saft 20 g hasselnötskärnor 2...

Du behöver

  • 1 st ankbröst ca 300 g
  • salt peppar
  • 0.5 st rödlök
  • 350 g rotselleri
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 20 g hasselnötskärnor
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk kanel
  • salt
  • 50 g salladsblad t ex spenat

Dressing:

1 msk rödvinsvinäger
0.5 st apelsin pressad saft
1 tsk rapsolja

Ugn: 250°/200°

Gör så här

1
Krydda ankbröstet med salt och peppar. Tillaga i ugnen på 250°, ca 10 minuter. Sänk värmen till 200° och tillaga i ytterligare, ca 20 minuter till. Låt svalna. Ta bort skinnet och skiva köttet.

2
Skala och skiva löken tunt. Skala och skär sellerin i små tärningar. Koka sellerin i lättsaltat vatten och citronsaft, 5 minuter. Låt svalna.

3
Rosta nötterna i torr stekpanna. Rör i honung, kanel och salt, och rör om tills nötterna är täckta med blandningen. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna. Blanda salladsblad, lök och selleri.

4
Dressing: Vispa samman vinäger, apelsinsaft och olja, och häll den över salladen. Hacka nötterna grovt och strö över salladen. Servera till köttet.

Scroll to Top