Du behöver
- 1 st ankbröst ca 300 g
- salt peppar
- 0.5 st rödlök
- 350 g rotselleri
- 0.5 st citron pressad saft
- 20 g hasselnötskärnor
- 2 tsk honung
- 1 tsk kanel
- salt
- 50 g salladsblad t ex spenat
Dressing:
1 msk rödvinsvinäger
0.5 st apelsin pressad saft
1 tsk rapsolja
Ugn: 250°/200°
Gör så här
1
Krydda ankbröstet med salt och peppar. Tillaga i ugnen på 250°, ca 10 minuter. Sänk värmen till 200° och tillaga i ytterligare, ca 20 minuter till. Låt svalna. Ta bort skinnet och skiva köttet.
2
Skala och skiva löken tunt. Skala och skär sellerin i små tärningar. Koka sellerin i lättsaltat vatten och citronsaft, 5 minuter. Låt svalna.
3
Rosta nötterna i torr stekpanna. Rör i honung, kanel och salt, och rör om tills nötterna är täckta med blandningen. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna. Blanda salladsblad, lök och selleri.
4
Dressing: Vispa samman vinäger, apelsinsaft och olja, och häll den över salladen. Hacka nötterna grovt och strö över salladen. Servera till köttet.