Du behöver
1 plåt
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl Saltå kvarn
2 msk chiafrön
2 msk psylliumfrön
3 msk linfrön helt eller krossat
0.5 tsk salt
2 tsk anisfrön nystötta
2 dl vatten
0.5 dl rapsolja
Ugn: 150°
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet. Rör i vatten och olja i fröblandningen och låt det svälla, ca 15 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, 30×40 centimeter. Bred ut smeten. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut till en tunn kaka som täcker plåten. Ta bort det översta pappret.
Grädda mitt i ugnen, ca 1 1/4 timme. Stäng av värmen och låt eftertorka med luckan på glänt tills ugnen är kall.
Dra över pappret med knäcket på ett galler. Ta bort pappret och bryt i bitar.