Aniskryddat fröknäcke

Fröknäcke har verkligen blivit populärt, men det är dyrt att köpa. Och att göra sitt eget är faktiskt så här enkelt. Majsmjölet är mjöl som görs av mald majs, och ska inte förväxlas med majsstärkelse.

Du behöver

1 plåt

1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl Saltå kvarn
2 msk chiafrön
2 msk psylliumfrön
3 msk linfrön helt eller krossat
0.5 tsk salt
2 tsk anisfrön nystötta
2 dl vatten
0.5 dl rapsolja

Ugn: 150°

Gör så här

1

Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet. Rör i vatten och olja i fröblandningen och låt det svälla, ca 15 minuter.

2

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, 30×40 centimeter. Bred ut smeten. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut till en tunn kaka som täcker plåten. Ta bort det översta pappret.

3

Grädda mitt i ugnen, ca 1 1/4 timme. Stäng av värmen och låt eftertorka med luckan på glänt tills ugnen är kall.

4

Dra över pappret med knäcket på ett galler. Ta bort pappret och bryt i bitar.

Scroll to Top