Amis lax med knäckebröd

En av våra läsare, Ami ringde mig en dag och frågade om ett recept i tidningen. Vi började prata mat och Ami berättade om sin goda lax med knäckebrödssmulor. Jag blev nyfiken och bad om receptet, testade det och blev väldigt förtjust. Och nu kära läsare ? nu är det er tur att testa!

Du behöver

  • 1 st laxsida med skinnet kvar
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 4 st knäckebröd ca 50 g
  • 100 g smör

Senapssås:

2 dl crème fraîche
1 msk dijonsenap
1 st citron rivet skal och pressad saft
1 st lime rivet skal och pressad saft
1 tsk honung

Servera med:

potatis pressad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen med skinnsidan ner i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Pensla med olja och krydda med salt och peppar.

2
Krossa knäckebrödet i en mortel till medelstora bitar. Strö bitarna över laxen.

3
Skira smöret och häll det över knäckebrödssmulorna så de fuktas. Ta inte med den vita bottensatsen. Tillaga laxen i ugnen, 30–40minuter. Känn efter med en gaffel att den är klar.

4
Senapssås: Blanda crème fraiche, senap, citronskal och -saft, limeskal och -saft och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera med pressad potatis.

Scroll to Top