American fried chicken

Fantastiskt frasig och kryddig kyckling som serveras med en örtig dipp.

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • salt peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st chilipeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk currypasta röd
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 dl panko asiatiskt ströbröd
  • 0.5 dl majsstärkelse Maizena
  • 2 st äggvitor
  • 1 st lime pressad saft
  • 1 l rapsolja
  • salt peppar

Dipp:

1 dl bladpersilja
1 msk gräslök
1 st vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
2 tsk vitvinsvinäger
salt peppar

Servera med:

sallad
dipp

Gör så här

1
Dipp: Hacka persilja och gräslök, och blanda med pressad vitlök, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

2
Dela varje lårfilé i två bitar och krydda väl med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen tills den fått fin färg och ta upp ur pannan.

3
Finhacka chilin. Skala och hacka vitlöken. Fräs chili, vitlök och currypasta i oljan ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk och limesaft och koka upp. Lägg i kycklingen och koka tills den är klar. Ta upp kycklingen och låt den rinna av.

4
Blanda panko och majsstärkelse. Vispa upp äggvitorna lätt i en skål. Vänd kycklingbitarna i äggvitorna sedan i pankoblandningen.

5
Värm oljan till 175°. Fritera några bitar i taget tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med sallad och dipp.

Scroll to Top