Amandas kärleksbullar

Läsarrecept av Amanda Åkerberg. ?Dessa bullar är inspirerade av klassiska kärleksmums. Istället för kräm ovanpå kakan fylls bullarna med kokos, vanilj och choklad.?

Du behöver

  • 175 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk stött kardemumma

Fyllning:

175 g smör
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
200 g mjölkchoklad

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över degspadet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ca 12 dl av mjölet och arbeta till en lös deg. Tillsätt ägg, socker, salt och kardemumma och eventuellt mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i 30–40 minuter.

2

Fyllning: Blanda rumsvarmt smör och socker. Tillsätt vaniljsocker och kokos. Hacka chokladen.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllning och strö över den hackade chokladen. Rulla ihop degen från långsidan och skär i 1–2 cm breda bitar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa övertäckta i 20–30 minuter.

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Scroll to Top