Älgfärsbiffar med ädelost

Du behöver 0.5 dl ströbröd 0.5 dl grädde 0.5 dl vatten 2 msk kalvfond 1 st gul lök 1 st ägg 1 msk färsk timjan...

Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g älgfärs eller nötfärs
  • 100 g ädelost
  • 2 msk smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk worcestershiresås

Servera med:

potatis se recept
200 g kantareller stekta
0.5 dl lingon
65 g mâchesallad

Garnera med:

färsk timjan

Gör så här

1
Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter.

2
Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till 8 biffar och lägg på smörpapper.

3
Gör 8 platta kulor av ädelosten och tryck in i biffarna. Forma om biffarna så att osten täcks med färs. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida.

4
Sänk värmen och tillsätt grädde och worcestershiresås och låt sjuda i 5 minuter. Servera med ugnsrostad potatis, stekta kantareller, lingon och mâchesallad. Garnera med färsk timjan.

Scroll to Top