Älg i kål (av Inga-Lillie i Nattavaara)

Receptet fick jag från min väninna i Norge som ville bjuda på "något nytt", och mycket gott!

Du behöver

  • 1.5 kg vitkål
  • 1.5 kg soppkött av älg m ben
  • 1.5 msk salt
  • 1 msk svartpepparkorn hela
  • 3 msk vetemjöl
  • 3.5 msk rapsolja
  • vatten

För 4-6 personer:

Gör så här

1
Tag fram en rymlig gryta. Ringla ner rapsoljann i bottnen.

2
Skär upp köttet till små grytbitar. Skiva kålhuvudet grovt.

3
Krossa hälften av pepparkornen och blanda med mjölet. Rulla köttbitarna i mjölblandningen.

4
Varva kål och kött i grytan, avsluta med kål och toppa med resterande hela pepparkorn. Tillsätt vatten så att det täcker allt kött och kål.

5
Låt koka i ca 1 1/2 timme. Avsmaka med salt. Ta upp med hålslev, servera med skirat smör, lingonsylt och oskalad mandelpotatis.

Scroll to Top