Du behöver
- 1.5 kg vitkål
- 1.5 kg soppkött av älg m ben
- 1.5 msk salt
- 1 msk svartpepparkorn hela
- 3 msk vetemjöl
- 3.5 msk rapsolja
- vatten
För 4-6 personer:
Gör så här
1
Tag fram en rymlig gryta. Ringla ner rapsoljann i bottnen.
2
Skär upp köttet till små grytbitar. Skiva kålhuvudet grovt.
3
Krossa hälften av pepparkornen och blanda med mjölet. Rulla köttbitarna i mjölblandningen.
4
Varva kål och kött i grytan, avsluta med kål och toppa med resterande hela pepparkorn. Tillsätt vatten så att det täcker allt kött och kål.
5
Låt koka i ca 1 1/2 timme. Avsmaka med salt. Ta upp med hålslev, servera med skirat smör, lingonsylt och oskalad mandelpotatis.