Äggvåfflor

Du behöver 75 g smör 5 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 tsk bakpulver 0.5 tsk strösocker 8 dl mjölk 4 st ägg Servera med:...

Du behöver

  • 75 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk strösocker
  • 8 dl mjölk
  • 4 st ägg

Servera med:

glass
bär

Gör så här

1
Smält smöret och låt svalna något. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och smöret.

2
Hetta upp våffeljärnet och pensla med smör före första våfflan. Häll på 3/4–1 dl smet och grädda ett par minuter tills våfflorna är gyllenbruna. Lägg våfflorna på galler. Servera med glass och bär.

Scroll to Top