Äggkaka med rökt fläsk

Du behöver 6 st ägg 2 dl keso 3 msk vetemjöl 1 tsk salt peppar 5 st salladslök 1 msk rapsolja 100 g fläsk rökt...

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 2 dl keso
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 5 st salladslök
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g fläsk rökt i skivor

Servera med:

tomatskivor
rågbröd rostat

Gör så här

1
Vispa samman ägg, keso och mjöl. Salta och peppra. Strimla salladslöken och tillsätt hälften till smeten.

2
Värm upp oljan i en stekpanna och häll i smeten. Stek på svag värme i 20 minuter. Vänd äggkakan med hjälp av ett lock och stek andra sidan i 10 minuter. Eller stek fyra portionsägg-kakor. Tänk då på att minska stektiden.

3
Stek fläsket i lite olja. Servera med tomatskivor och rostat rågbröd. Strö över resten av salladslöken.

Scroll to Top