Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Fantastisk utsikt över Mosel
Fantastisk utsikt över Mosel

5 x övernattningar
5 x frukostbuffé
5 x 3-rätters middag
Se hela resans innehåll
2599,00
SEK
Rügen - Tysklands vackraste semesterö
Rügen - Tysklands vackraste semesterö

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x stor temabuffé
Se hela resans innehåll
1549,00
SEK
Rügen - Tysklands vackraste semesterö
Rügen - Tysklands vackraste semesterö

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
2 x stor temabuffé
Se hela resans innehåll
1199,00
SEK
Rügen - Tysklands vackraste semesterö
Rügen - Tysklands vackraste semesterö

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
2 x stor temabuffé
Se hela resans innehåll
1949,00
SEK
Kalmars historiska charm
Kalmars historiska charm

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 3-rätters middag inkl. kaffe
Se hela resans innehåll
1249,00
SEK

Lycklig separation till slut

Publicerat: 5 mar 2012

Först vill jag berätta att bilden till detta blogginlägg bara får symbolisera innehållet. Katten på fotot är min egen Noah och hon har inte flyttat någonstans, tvärtom, hon ligger i skrivandets stund i mitt knä tillsammans med sin bror Simson . . . Att jag är formad som en korkskruv för att kunna komma åt tangenterna på datorn och har kramp i armen och höften av det, tar de över huvud taget inte notis om ; )

Nej, jag vill idag berätta om hur det gick för stackars Sigge och stressande Sixten, som jag härförleden skrev om. Det har varit en orolig tid även för en extramatte som jag, och katternas husse led ordentligt så länge dramat pågick.

Sigge blev kvar på sjukhuset en vecka! Sakta men säkert började han återhämta sig, då han fick passande vård efter en mängd undersökningar. Stressen av att leva tillsammans med tuffe, attackerande, nya hittekatten Sixten hade efter ca tre månaders tid gjort Sigge mycket svårt sjuk. Han kunde inte gå, hålla upp huvudet, fästa blicken och han vägrade äta. Det var en fruktansvärd syn och upplevelse, jag trodde hjärtat skulle bristapå både husse och undertecknad.

Djursjukhuset i Skara har en underbart engagerad personal, de gjorde allt för att Sigge skulle komma igen. De fann att han varken var infekterad eller inflammerad utan reaktionen kunde härledas till mobbningen och stressen. Varje dag ringde de Sigges husse och lämnade rapport och både han och jag kunde ringa när vi ville! Änglar finns!!

Idag går Sigge på sina fyra vackra ben igen, men vinglar till emellanåt eftersom balansen inte är helt återställd. Huvudet lutar fortfarande något åt sidan, men Sigge äter och är som vanligt igen till sättet! Både hans husse och jag (extramatte o kompis till husse) tackar högre makter, djursjukhuset och katters överlevnadsförmåga för det! Sigge, som kom utmärglad och trasig - efter att ha dumpats på den lokala campingplatsen för ett par år sedan - till sitt nuvarande hem. Att han har nio liv råder ingen tvekan om!  

I sådana här lägen ser man också vikten av att ha försäkring! Hela kalaset på sjukhuset kostade närmare 14 000 kronor, husse betalade 3 800 plus medicin för eftervård hemma. Värt vartenda öre, suckade han närmast tårögt när Sigge återigen, mätt och belåten, somnat på favoritstolen i hemmets lugna vrå.

Vad hände då med elake Måns? . . .Förlåt . . Sixten! Jo, han bor numera granne med mig! Han har flyttat in till granntjejen i huset intill och är så kär som en kastrerad marskatt kan bli, i sin nya matte. Och hans känslor är högst besvarade! Han njuter av ensamheten från andra katter, är harmonisk, lekfull, kelig och följer matte som en hund. Han trampar mjölk och äter lyxmat. Får gå ut under översyn (dvs han håller sig intill matte som har en ask Whiskas kattgodis i handen ; ) ). Han har nyinköpta leksaker, en finfin ryktkarda som nyttjas varje dag och en jättepotta i hallen. Både jag och hans ex-husse kan hälsa på när vi vill liksom agera kattvakter när SixtenPixtens nya matte behöver resa bort.

Slutet gott - allting gott! Separationer kan sluta riktigt lyckligt!Till och med vara nödvändiga för överlevnads skull när man är kissekatt.

Tack ni - underbara kattmänniskor och djurvänner - som hört av er och visat engagemang efter mitt förra inlägg. Det värmer en gammal djurskyddsarbetare som jag så innerligt. Önskar alla en skön vår!

Facebook-kommentarer

Kommentarer

2
5 mars 2012
      Anmäl inlägg
Åh så skönt att det har löst sig till det bästa för alla inblandade! :-) Det måste ha varit en hemsk tid. Underbart att också mobbaren trivs och mår bra igen. Härligt!!! :-)
8 mars 2012
      Anmäl inlägg
Ååå stackars Sigge,men så skönt att det blev bra till slut både för Sigge och Sixten!
Mvh f.Kyllikki
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, egen blogg, eget fotoalbum och mycket mer
Senast inloggad: 19 maj 19:50
Födelsedag: 1 dec 1960

Senaste blogginläggen

INGA-LILL JOHANSSON
Ludde en go tomte 21 december 2014 12:30
INGA-LILL JOHANSSON
Lena Nielsen
Vakna matte!! 18 december 2014 10:58
Lena Nielsen
2
Therése Persson
God Jul på er alla! 17 december 2014 22:30
Therése Persson
1
HuldasMargit
Ingen leksak 17 december 2014 17:55
HuldasMargit

Söta kattvykort!

Skicka vykort till vänner och bekanta - helt gratis!