Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 4 st ägg
- 3 msk sherry
- 2.25 dl vetemjöl
- 1 dl maizenamjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 50 g valnötter
- 50 g röda cocktailbär
Garnering:
florsocker
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt omrörning. Rör ytterligare en stund.
2
Blanda samman vetemjölet med maizenamjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med sherry. Rör till en jämn smet.
3
Grovhacka valnötterna och dela cocktailbären. Rör ner dem i smeten.
4
Häll smeten i smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
5
Låt kakan vila en stund innan den stjälpes upp och får kallna. Sikta över lite florsocker.
6
Ska kakan frysas in så strö över florsocker efter upptining.
Bjuds äppelkakan som dessert så serverea gärna vaniljvisp till