Sherrykaka med cocktailbär

Du behöver 200 g smör eller margarin 2 dl socker 4 st ägg 3 msk sherry 2.25 dl vetemjöl 1 dl maizenamjöl 0.5 tsk bakpulver...

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 3 msk sherry
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 1 dl maizenamjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 50 g valnötter
  • 50 g röda cocktailbär

Garnering:

florsocker

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt omrörning. Rör ytterligare en stund.

2
Blanda samman vetemjölet med maizenamjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med sherry. Rör till en jämn smet.

3
Grovhacka valnötterna och dela cocktailbären. Rör ner dem i smeten.

4
Häll smeten i smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.

5
Låt kakan vila en stund innan den stjälpes upp och får kallna. Sikta över lite florsocker.

6
Ska kakan frysas in så strö över florsocker efter upptining.


Kommentar:
Bjuds äppelkakan som dessert så serverea gärna vaniljvisp till

Scroll to Top