Fläskgryta honey mustard

Mustig gryta med smak av dijonsenap och honung. Servera med pressad potatis för en mättande och värmande middag.

4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 350 g strimlat fläskkött
  • olja
  • salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g babyspenat

Gör så här

1

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Bryn köttet i olja/smör i het panna. Salta och peppra.

2

Tillsätt lök och vitlök, vänd runt med köttet. Pudra över mjölet och tillsätt fond, vatten, senap och honung.

3

Sänk värmen och rör om. Häll i grädden och låt koka ca 5 min. Smaka av och vänd i babyspenaten.

4

Pressa potatisen genom en potatispress. Smaka av med lite salt utan att röra om. Servera grytan med den pressade potatisen.

Scroll to Top