Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök

Du behöver 500 g spagetti 250 g körsbärstomater 0.5 dl olivolja 1 st knipplök hackad 2 st vitlöksklyftor finhackade 2 tsk vitvinsvinäger 2 dl hackad...

Du behöver

  • 500 g spagetti
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st knipplök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl hackad persilja
  • salt
  • 150 g finriven parmesan till servering

Kycklingbönbollar:

400 g burk kokta vita bönor
500 g kycklingfärs
1 st gul lök grovriven
1 st vitlöksklyftor
0.5 dl hackad färsk timjan
2 tsk flingsalt
0.5 tsk nymalen svartpeppar
olivolja till stekning

Gör så här

1

Mosa bönorna ordentligt med en gaffel eller med händerna och blanda med färsen. Tillsätt lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rulla färsen till bollar och stek runt om i olja till fin färg och de är genomstekta.

2

Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Skär tomaterna i klyftor. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek hastigt tomater, lök och vitlök. Häll över vinäger, tillsätt persiljan och salta. Vänd ihop med pastan, köttbullarna och parmesanen.

Scroll to Top