Du behöver
- 500 g spagetti
- 250 g körsbärstomater
- 0.5 dl olivolja
- 1 st knipplök hackad
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 dl hackad persilja
- salt
- 150 g finriven parmesan till servering
Kycklingbönbollar:
400 g burk kokta vita bönor
500 g kycklingfärs
1 st gul lök grovriven
1 st vitlöksklyftor
0.5 dl hackad färsk timjan
2 tsk flingsalt
0.5 tsk nymalen svartpeppar
olivolja till stekning
Gör så här
Mosa bönorna ordentligt med en gaffel eller med händerna och blanda med färsen. Tillsätt lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rulla färsen till bollar och stek runt om i olja till fin färg och de är genomstekta.
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Skär tomaterna i klyftor. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek hastigt tomater, lök och vitlök. Häll över vinäger, tillsätt persiljan och salta. Vänd ihop med pastan, köttbullarna och parmesanen.