Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 msk potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
Fyllning:
1 st äggula
100 g smör mjukt
1.5 dl florsocker
50 g mörk choklad riven
2 msk Bailey´s mint chocolate
Ugn: 225°
Det här behövs till 1 rulltårta:
Gör så här
1
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
2
Sikta mjölblandningen genom en trådsil ner i äggsmeten. Rör försiktigt om till en jämn smet.
3
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter. Låt kakan stå någon minut innan den stjälps upp. Sockra ytan på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
4
Vispa eller rör samman äggula, smör, florsocker, riven choklad och Bailey´s mint chocolate likör till fyllningen.
5
Bred fyllningen över kakan och skär sedan ett snitt med en kniv längs med kakans långsida, ca 2 cm från kanten. Då är kakan lättare att rulla ihop.
6
Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av papperet. Rulla in rulltårtan i papperet och lägg den i en plastpåse i kylen. Skär rulltårtan i ca 2 cm breda bitar.