Chokladrulltårta med chokladmintfyllning

Du behöver 3 st ägg 1.5 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl 2 msk potatismjöl 1 tsk bakpulver 1.5 tsk vaniljsocker 2 msk kakao Fyllning: 1...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Fyllning:

1 st äggula
100 g smör mjukt
1.5 dl florsocker
50 g mörk choklad riven
2 msk Bailey´s mint chocolate

Ugn: 225°

Det här behövs till 1 rulltårta:

Gör så här

1
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.

2
Sikta mjölblandningen genom en trådsil ner i äggsmeten. Rör försiktigt om till en jämn smet.

3
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter. Låt kakan stå någon minut innan den stjälps upp. Sockra ytan på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Låt kakan svalna.

4
Vispa eller rör samman äggula, smör, florsocker, riven choklad och Bailey´s mint chocolate likör till fyllningen.

5
Bred fyllningen över kakan och skär sedan ett snitt med en kniv längs med kakans långsida, ca 2 cm från kanten. Då är kakan lättare att rulla ihop.

6
Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av papperet. Rulla in rulltårtan i papperet och lägg den i en plastpåse i kylen. Skär rulltårtan i ca 2 cm breda bitar.

Scroll to Top