Toscatoppade chokladmazariner

Vill du bjuda på en lite lyxigare fixa ska du baka små mazariner med chokladfyllning. Kronan på verket blir den knäckiga toscasmeten.

22 stycken

Du behöver

  • 225 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggula

Fyllning

300 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Tosca

2 dl hasselnötter
1 dl valnötter
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
35 g smör
½ dl ljus sirap

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Kavla ut degen och ta ut rundlar med ett mått, lite större än formarna. Lägg degen i formarna och tryck till.

3

Fyllning: Riv mandelmassan och vispa den krämig med smör. Vispa i äggen, ett i taget, och rör i kakao och vaniljsocker.

4

Fördela fyllningen i formarna och grädda strax under ugnens mitt i 15 minuter.

5

Tosca: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga av skalen i en ren handduk. Grovhacka alla nötterna.

6

Koka upp grädde, socker, mjöl, smör och sirap. Småkoka i ett par minuter och rör i nötterna.

7

Fördela toscasmeten på kakorna och grädda klart i 7 minuter.

Scroll to Top