Ricottaplättar med färska bär och citron

Ricottaost och vispad äggvita gör dessa plättar fluffiga och goda. Toppa med färska bär, lönnsirap och lite citronzest.

Du behöver

    4 portioner
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 250 g ricotta
  • 2 ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • smör till stekning
  • Servering
  • florsocker
  • finrivet citronskal
  • bär
  • lönnsirap

Gör så här

1

Blanda mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och salt i en skål.

2

Vispa ihop ricotta, mjölk och äggulor i en annan skål. Vänd ner de torra ingredienserna i ricottasmeten.

3

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd först ner en klick i smeten, vänd sedan ner resten.

4

Stek plättarna i smör ca 3 minuter per sida.

5

Servering: Pudra över florsocker och strö över citronskal. Toppa med bär och ringla på sirap.

Scroll to Top